Home » Актуелности » АКТИВНОСТИ ТИМА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАРКОМАНИЈЕ У ШКОЛАМА НА ТЕРИТОРИЈИ СРЕМСКОГ ОКРУГА

АКТИВНОСТИ ТИМА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАРКОМАНИЈЕ У ШКОЛАМА НА ТЕРИТОРИЈИ СРЕМСКОГ ОКРУГА

 

 

Комисија Владе Републике Србије за борбу против наркоманије у школама донела је оперативни план за спровођење програма превенције злоупотребе дрога у школама. У складу са наведеним планом формирани су Тимови за борбу наркоманије у школама за територију округа коју чине: лекари, психолози, наставници, социјални радници, представници МУП-а, тужилаштва и Канцеларије за младе. Тимом за борбу против наркоманије у школама на територији сремског округа координира Завод за јавно здравље Сремска Митровица.

У складу са поменутим планом Комисије за борбу против наркоманије, а у договору са Министарством просвете, науке и технолошког развоја на територији општине Ириг  основан је Тим за борбу против наркоманије у школама сачињен од: доктора специјалисте социјалне медицине Завода за јавно здравље Сремска Митровица, представника МУП-а Сремска Митровица и стручног радника Центра за социјални рад општине Ириг.

Поменути Тим за борбу против наркоманије у школама је одржао Трибину за родитеље ученика осмих разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Ирига и родитеље ученика другог разреда Средње стручне школе „Борислав Михајловић Михиз“ на тему „Превенција наркоманије у школама“. Трибина је одржана 07.12.2018. године у просторијама МЗ Ириг. Родитељи су имали могућност да сазнају више о превенцији наркоманије са здравственог, социјалног и психолошког аспекта и о значају улоге родитеља у превенцији наркоманије. Након трибине кроз дискусију родитељи су добили одговоре и на одређена специфична питања као и информатор/брошуру у вези са конкретним корацима које могу предузети како би побољшали комуникацију и однос са својом децом и тиме допринели бољој превенцији наркоманије међу децом и младима.