Home » Актуелности » ПОБОЉШАНА МЕЂУСЕКТОРСКА САРАДЊА У ПОСТУПАЊУ СА ЖЕНАМА ЖРТВАМА НАСИЉА

ПОБОЉШАНА МЕЂУСЕКТОРСКА САРАДЊА У ПОСТУПАЊУ СА ЖЕНАМА ЖРТВАМА НАСИЉА

Покрајинска Влада и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова спроводи активности на заједничном пројекту „Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама у Србији II“, у партнерству  са Владом Републике Србије на челу са  Координационим телом за родну равноправност и УН Агенцијама у Србији (UNICEF,UN WOMEN, UNFPA, UNDP).

Током 2018 године, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова је у 10 општина у Војводини спровео обуке за пружаоце услуга  по програмима посебно креираним да унапреде поступање у раду са женама са искуством насиља из вишеструко маргинализованих група, као и у поступању када су у питању специфични облици насиља, а у складу са прописима Истамбулске конвенције.

Tим поводом је одржана Конференција: „Представљање процене утицаја обука на пружаоце услуга у поступању са женама жртвама насиља„ 16.10.2018. године у Скупштини АП Војводине.

Конференцију су свечано отворили покрајински секретар Предраг Вулетић, Љиљана Лончар, саветница за родну равноправност потпредседнице Владе Србије проф. Зоране Михајловић, Kоординационо тело за родну равноправност, Влада Р. Србије и Милана Рикановић, шефица Агенције  UN WOMEN, Р. Србија.

Светлана Селаковић, помоћница покрајинског секретара за демографију и равноправност полова je представила досадашње активности пројекта „Интегрисани одговор на насиље над женама у Војводини, фаза II“, а проф. Марија Бабовић, директорка програма Секонс-а и Jована Обрадовић, сарадница на истраживању у Секонс-у су представиле студију која се односила на пpoцену ефеката обука на пружаоце услуга према женама жртвама насиља.

Након дискусије о неопходности спровођења обука које ће унапредити квалитет и ефикасност рада пружаоца услуге у поступању у раду са женама са искуством насиља из вишеструко маргинализованих група као и приликом специфичних облика насиља, учесницима обуке су подељене захвалнице организатора обуке.