Home » Актуелности » АКТИВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЗА ИНКЛУЗИЈУ: Представница Општине Ириг у Немачкој

АКТИВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЗА ИНКЛУЗИЈУ: Представница Општине Ириг у Немачкој

У склопу пројекта „ АKТ ИН- Активне заједнице за инклузију“ који спроводи Општина Рума а подржан је од стране Европске делегације, упућен је позив за учествовање на конференцији, представнику Општине Ириг.

Учесници су били представници локалних заједница који раде директно на пружању локалних услуга за особе са инвалидитетом и старије особе.

Прва конференција је одржана у Хајнингену у Немачкој (у близини Штутгарта), у периоду од 16.10. до 18.10. На конференцији је учествовала в.д. директорка Центра за социјални рад Општине Ириг, психолог Силвана Лаћарац, као презентер. Представљене су све пројектне активности које су реализоване у последњих неколико година на територији Општине Ириг, изазове са којима се суочавају по питању увођења услуга и њихове одрживости као и планиране активности на пољу унапређења положаја особа са инвалидитетом и старих .

Циљ пројекта је размена искустава Немачке, Хрватске, Словеније и Србије на пољу социјалне инклузије тако да су презентери поред Општине Ириг били и представници Хајнингена, Старе Пазове и Чаковца (Хрватска) Организоване су посете домовима за старе и осталим пружаоцима услуга.

У наредном периоду ће се одржати конференције у осталим земљама учесницама пројекта а следећа је планирана за април 2016. године у Руми.