Home » Актуелности » “ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА”

“ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА”

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОПШТИНЕ ИРИГ СЕ ПРИДРУЖИО АКЦИЈИ

„ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“

После потписивања меморандума о сарадњи између хуманитарно – еколошке организације “Чепом до осмеха“ и Општином Ириг, Центар за социјални рад се придружио акцији и почео са прикупљањем чепова.

Принцип пројекта је једноставан. Потребно је прикупити чврсте пластичне чепове, на пример: од млека, јогурта, мајонеза, кечапа, фломастера, сокова, воде, средстава за кућну и личну хигијену ( детерџенти, пасте за зубе, шампони, дезодоранси, креме за руке, омекшивачи, балсами, течност за суђе и сл.). Сакупљене количине чепова се одвозе у рециклажни центар, а прикупљена средства се користе у хуманитарне сврхе. Конкретно ова акција је дала акценат на децу са инвалидитетом да им се омогући лакше функционисање у свакодневном животу и образовању.

Позивају се сви грађани, који су у могућности, да донесу пластичне чепове у просторије Центра за социјални рад општине Ириг и на тај начин остваре више циљева.

Овом акцијом остварују се еколошки циљеви – рециклажа отпада и размишљање о  средини и загађености али и  развијање хуманости и солидарности  код деце и људи кроз помоћ деци са сметњама у развоју са територије целе Србије.

СКУПЉАЈТЕ ЧЕПОВЕ И ПОМОЗИТЕ ДЕЦИ!  

Све потребне информације можете наћи на сајту Удружења „Чепом до осмеха“ http://cepomdoosmeha.org.rs/ или facebook  страници .