Home » Актуелности » ЈУБИЛЕЈ

ЈУБИЛЕЈ

ЈУБИЛЕЈ-Центар за социјални рад општине Ириг обележава 10 година самосталног рада

Центар за социјални рад општине Ириг, до скоро  најмлађа установа тог типа у Србији, обележава деценију самосталног рада. Центар се осамосталио почетком  2011. године, а до тада је  постојао у оквиру међуопштинског центра за општине Рума и Ириг.

Наша мала установа има 7 запослених стручних лица који  спроводе Закон о социјалној заштити,  као и  низ других правила и прописа, а све у циљу заштите грађана.

Врата нашег Центра су свима отворена, јер наша мисија је да људима помогнемо и олакшамо проблеме са којима се носе кроз живот.

Током година самосталног рада, пружали смо помоћ за више од 1.200 корисника годишње, што за општину Ириг, која има 10.866 становника, значи да се сваки 12-ти грађанин  обраћао за помоћ. У току 2020. године, помоћ је потражило 1.418 особа.

Наше свакодневне активности су усмерене на пружање помоћи онима којима је најпотребнија, а то су: сиромашни, болесни, напуштени, особе са инвалидитетом, жртве злостављања, деца чији се родитељи разводе, деца и млади са друштвено неприлагођеним понашањем и свима осталима чији проблеми су велики и тешко решиви, ако су сами.

Зато смо ми ту да нико не буде сам. Брига о онима који су најугроженији је наш циљ, ма колико тежак био.

У претходном периоду иницирали смо увођење нових услуга социјалне заштите као што су: Помоћ у кући за децу, Помоћ у кући за старе, Персонална асистенција, Лични пратилац детета, а од скоро смо се укључили у услугу Социјално становање у заштићеним условима.

У периоду који нам предстоји, a у зависности од епидемиолошких мера, обележићемо успешност рада  Центра за социјални рад.