Home » Актуелности » МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ У ПОСЕТИ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОПШТИНЕ ИРИГ

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ У ПОСЕТИ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОПШТИНЕ ИРИГ

Министар за  рад, запошљавањe, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту  особа са инвалидитетом, Биљана Барошевић, посетили су  општину Ириг,  12. -ог априла 2019. године, у оквиру редовних посета установа социјалне заштите и том приликом обишли нове просторије Центра за социјални рад општине Ириг.

Министар је након разговора са председником општине Ириг и другим челницима локалне самоуправе о издвајањима за социјалне услуге обишао Центар за социјални рад где је представљена  услуга лични пратилац детета а потом  је  одржан заједнички састанак.

У Центру их је дочекала  директорица са запосленима,  деца- корисници услуге лични пратилац, њихови родитељи, запослени лични пратиоци, као и  председник Удружења параплегичара Срема, Стеван Луковњак.  

На састанку је било речи о томе како да се побољшају услови рада личних пратилаца, о наменским трансферима које је Министарство доделило општини Ириг као вид материјалне подршке пружању локалних услуга, о начину на који да се превазиђу потешкоће након увођења установа у Информациони систем извршења буџета и друго.