Home » Актуелности » НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ

Центар за социјални рад је трећу годину за редом учествовао у хуманитарној акцији „Осмех на дар„ заједно са Предшколском установом „ Дечија радост“ из Ирига.

„Осмех на дар“ је прва хуманитарна студентска организација која дуги низ година пружа помоћ и подршку угроженој деци са територије целе Србије.

Деца, родитељи и запослени у предшколској  установи поново су показали добру вољу и жељу да некога обрадују те су прикупили слаткише, сланише, играчке и школски прибор као садржај за новогодишње пакетиће. На тај начин су научили да је хуманост једна од највреднијих људских особина.

Подела новогодишњих пакетића је реализована упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији али ове године на другачији начин. Деда Мраз је путовао по целој Иришкој општини и, стигао до сваке куће, измамио осмехе, унео радост и поделио укупно 95 пакетића деци из социјално угрожених породица узраста до 10 година, и деци  на хранитељском смештају, тј. деци без родитељског старања.

Настављена је добра сарадња са Предшколском установом и хуманитарном организацијом и заједничким деловањем усрећили смо 95-оро деце. 

Ове године нису прескочена ни деца корисници услуге лични пратилац детета. За нашу децу пакетиће је припремио и доделио лиценциран пружалац услуга „Нивеус тим„- Агенција за пружање услуга социјалне заштите без смештаја из Горњег Милановца, који пружа услугу на територији општине Ириг. Подела је организована у просторијама Центра за социјални рад а присуствовали су поред деце и лични пратиоци и родитељи деце.