Home » Актуелности » ОБЕЗБЕЂЕНЕ РАМПЕ И ЛАКШИ ПРИСТУП ПРОСТОРИЈАМА ЦЕНТРА

ОБЕЗБЕЂЕНЕ РАМПЕ И ЛАКШИ ПРИСТУП ПРОСТОРИЈАМА ЦЕНТРА

Центар за социјални рад општине Ириг добио је на коришћење од Удружења параплегичара Срема  из Руме, рампе које ће се користити за несметан улазак особама са инвалидитетом у просторије Центра.

Наиме, на самом улазу у објекат налазе се 3 степеника, још два у спољашњем  ходнику и један у унутрашњем ходнику. Са склопивом рампом и две фиксне, нестају архитектонске баријере и приступ просторијама Центра је несметан особама са инвалидитетом. Поред веће приступачности просторијама Центра, пројектом су планиране и реализоване још две активности.

1. Набавка  гусеничара за подизање механичких колица, који ће се користити за приступ приземљу и првом спрату у згради Општине, а по потреби може да се позајми и некој другој институцији на локалу.

2.Уклањање физичких баријера на јавној површини и реконструкција постојећих неадекватних рампи. Смањивање нагиба на постојећим рампама у близини Дома културе у Иригу.

Средства за реализацију пројекта обезбедило је Министарство за рад, запошљавање борачка и социјална питања а циљ је био да се учине приступачним објекти од јавног значаја особама са инвалидитетом како би равноправно учествовали у животу у заједници и како би били самосталнији и видљивији у окружењу.