Home » Актуелности » ОПШТИНА ИРИГ ПРУЖА УСЛУГУ ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ ДЕТЕТА

ОПШТИНА ИРИГ ПРУЖА УСЛУГУ ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ ДЕТЕТА

У складу са локалном Одлуком о социјалној заштити, Општина Ириг је обезбедила средства и спровела поступак јавне набавке за ангажовање лиценцираног пружаоца услуге Лични пратилац детета обзиром да на територији Општине Ириг не постоји лиценцирани пружалац услуга.

За услугу Лични пратилац детета ангажован је поново, као и претходних година, лиценциран пружалац услуга „Нивеус тим„- Агенција за пружање услуга социјалне заштите без смештаја из Горњег Милановца. Ангажована су 5 лична пратиоца за 5 деце. 

Укупна средства која су опредељена у ту сврху су 2.800.000,00 динара а услуга ће трајати до краја школске године 2020/2021, односно до јуна месеца 2021.године.

Услуга ће бити финансирана делом из локалног буџета а делом  од наменских трансфера које је определило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, општини Ириг  у вредности од 2.500.000,00 динара.

Општина Ириг је, поред пружања услуге лични пратилац обезбедила и организован превоз до школе ШОСО „Милан Петровић“ у Новом Саду за 3( троје) деце. Обезбедила је аутомобил, гориво и пратњу два лична пратиоца.

Услуга лични пратилац се пружа на територији општине Ириг од 2015. године, што говори у прилог одрживости услуге и заинтересованости локалне самоуправе да помогне деци са сметњама у развоју и њиховим породицама. Услед актуелне епидмиолошке ситуације услуга се није пружала у периоду од марта до септембра месеца.

Значај пружања услуге лични пратилац детета огледа се у томе што је 6-оро  деце добило помоћ која им је била неопходна а њихови родитељи подршку. Такође, пет сертификованих личних пратиоца су добила  посао а сви су са територије општине Ириг.

Центар за социјални рад општине Ириг је имао улогу упутног органа.